Понедельник, 08 Окт 2012

ТЕХНОЛОПЯ ВИРОБНИЦТВА НОВОЇ К0МПО3ИЦІЇ РОСЛИННИХ ІНГРЕДІЄНТІВ ДЛЯ АРОМАТИЗАЦІЇ НАПОЇВ

Використання інноваційних технологій виробництва нової композиції для ароматизації алкогольних та безалкогольних напоїв, а також парфумерно-косметичної продукції.

СТРАТЕГІЯ ПРОЕКТУ

1. Мета: використання інноваційних технологій виробництва нової композиції для ароматизації алкогольних та безалкогольних напоїв, а також парфумерно-косметичної продукції.

2. Напрями: розширення асортименту продуктів на основі натуральної сировини, створення натуральних продуктів на основі рослинної сировини з підвищеними біологічними властивостями, інвестування в науку й виробництво.

3. Стан та проблеми галузі: ринок харчової та парфумерно-косметичної продукції перенасичений товарами, виготовленими з дешевої синтетичної сировини. Перевагу надано органолептичним показникам без урахування біологічної цінності.

4. Характеристика проекту:

Організація: Розробник надає замовнику на основі договорів купівлі-продажу запатентований

інноваційний продукт та здійснює консалтинговий супровід.

Продукція: виробнича: композиція рослинних інгредієнтів; комерційна: алкогольні та безалкогольні

напої, парфумерно-косметична продукція

ІННОВАЦІЙНІ РІШЕННЯ:

У виробництві: використання вітчизняної рослинної сировини, оптимальні умови постачання та

реалізації, контроль якості на всіх етапах виробництва.

У технології: адаптована технологія виробництва нової композиції рослинних інгредієнтів

У комерції: екологічно чиста продукція з підвищеною біологічною цінністю

ПОКАЗНИКИ ЕФЕКТИВНОСТІ ІННОВАЦІЙ:

Вартість проекту - 50000 грн.Термін окупності - 3 роки.

Витрати на виробництво дослідної партії 20000 грн. Віддача на 1 грн. витрат - 1,67 грн. прибутку

Науково-технологічний супровід - 100%.

ФІНАНСОВО-ВИРОБНИЧІ ПОКАЗНИКИ

Партія вермуту - 1000 - 100000 од. Витрати - 18,73 грн./од. Валовий прибуток - 16,27 грн./од.

Рентабельність - 53,5 %.

РЕЗЮМЕ ПРОЕКТУ

Переваги

адаптована технологія виробництва нової композиції рослинних інгредієнтів з максимальним

вмістом біологічно активних речовин, розроблена на основі використання багатофакторного

багаторівневого експерименту; знижена собівартість, зумовлена скороченням витрат на придбання

рослинної сировини для виробництва композиції;

високий рівень екологічної чистоти та якості продукції завдяки використанню рослинної сировини,

вирощеної у відповідних умовах; гармонічне поєднання органолептичних показників та високого

вмісту біологічно активних речовин продукції за рахунок внесення нової композиції, розробленої з

використанням сучасних наукових підходів.

Висновок:

виробництво цієї композиції для ароматизації напоїв має переваги у зв’язку з потребою населення

України у споживанні натуральних продуктів із підвищеною біологічною цінністю. Ця композиція

складена на основі рослин, які забезпечують оптимальний склад біологічно активних речовин, a

також є доступною та недорогою сировиною. Пряно-ароматичні та лікарські рослини, що входять до

складу композиції, є джерелом летких терпеноїдів і фенольних сполук, що мають високу

антимікробну, антиоксидантну, протизапальну та ін. активність.

Нікітський ботанічний сад - ННЦ НАН

Загрузка...
Загрузка...