Пятница, 05 Окт 2012

СПОСІБ ЗБАГАЧЕННЯ ПТАШИНИХ ЯЄЦЬ ЙОДОВАНИМИ АМІНОКИСЛОТАМИ ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ЙОДДЕФІЦИТУ У ЛЮДЕЙ

Технологія отримання пташиних яєць збагачених йодом.

ХАРАКТЕРИСТИКА ІННОВАЦІЙНОЇ ПРОДУКЦІЇ

Технологія отримання пташиних яєць збагачених йодом. Передбачає дослідження фізіологічного стану птиці за впливу різних кількостей йодованих сполук у раціоні, визначення оптимальної дози йоду, що забезпечує його нагромадження в яйці і не проявляє негативного впливу на метаболічні процеси в організмі птиці, продуктивність та якість продукції.

ПЕРЕВАГИ

Проект забезпечує виробництво екологічно чистих продуктів птахівництва та вирішення проблеми

йод дефіциту у населення України.

Оцінка ефективності проекту:

Термін окупності проекту: 3 роки

Iндекс прибутковості >1

Загальна вартість проекту: 600 тис.,грн

Призначення  інноваційного  продукту/продукції —  виробництво  функціональних  продуктів

харчування;

Технічні параметри — одержана продукція буде відповідати нормативним документам щодо якості

курячих та перепелиних яєць та технологіям ведення птахівництва;

Потреба ринку в інноваційному продукті — 40% від загального виробництва яєць в країні.

ВИСНОВОК

Пташині яйця, збагачені йодом мають переваги над іншими видами йодопрофілактики населення, завдяки тому, що йод зв’язаний з білком є фізіологічним для організму людини. Тому, розроблення технології збагачення пташиних яєць йодованими амінокислотами є надзвичайно актуальним, має загальнодержавну значення у реалізації Програми профілактики йододефіцитів у людей та оздоровлення населення України.

Інститут біології тварин НАН

Загрузка...
Загрузка...